Sült újburgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Gizi néni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Zöldség, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg újburgonya ? ? ? ? ? ?
igény szerint olaj 899 0 99.9 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát gondosan megmossuk, majd szükség szerint feldaraboljuk. Az olajat felhevítjük 160 fokra és részletekben sárgára sütjük a leitatott burgonyát. Fedő alatt hagyjuk saját gőzében puhulni, majd az olaj hőmérsékletét 180 fokra emelve, a burgonyát aranybarnára sütjük. Csak közvetlen fogyasztás előtt sózzuk.