Tejszínes pulykatokány (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Molnárné A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Tejtermékek, Húsfélék, Meleg, Sós, Bogrács, Párolt, Hétköznapi vacsora, Főétel, Húsételek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az apró kockára vágott szalonnát zsírjára sütjük és a finomra aprított hagymát megpirítjuk rajta. Rádobjuk a csíkokra vágott pulykamellet és fehéredési sütjük. Hozzákeverjük a kockára vágott paprikát, paradicsomot, a zúzott fokhagymát és kevergetve tovább pároljuk, sózzuk, borsozzuk és mindig csak kevés vizet hozzáadva puhára pároljuk. Ha megpuhult a tejszínnel összeforraljuk. Párolt rizzsel vagy galuskával tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||