Sonkás burgonyarakottas (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zsú A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Hentesárukból Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Rakott, Csőben sült, Kemence, Alufólia, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Uborkagyaluval szeleteljük fel a megtisztított burgonyát. A vöröshagymát vágjuk kockára és pirítsuk meg a felhevített olajon, dobjuk hozzá a felcsíkozott gépsonkát, forgassuk át, majd borsozzuk meg és keverjük bele a zúzott fokhagymát. Egy tepsit kenjünk ki a vajjal és alaposan hintsük ki zsemlemorzsával. Rétegezzük bele a burgonyakarikákat és a sonkás keveréket, ízlésünk szerint sózva, borsozva. Végül locsoljuk meg a húsalaplével elkevert tejszínnel. Fóliával lefedve, tegyük 175 fokra előmelegített sütőbe. Süssük fél órát, majd vegyük le a fóliát és hintsük meg a reszelt sajttal. Toljuk vissza, még negyed órára vagy amíg a sajt aranybarnára nem pirul. 10 perc pihentetés után, kockára vágva, idénysavanyúsággal tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||