Balatoni mustos pecsenye (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Kemence, Sütőzacskó, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket feldaraboljuk, a sertéscombot sózzuk, borsozzuk meg és hintsük rá a köménymagot. A felforrósított olajban süssük körbe, ha szükséges sütés előtt kössük körbe konyhai zsineggel, hogy a végén szebben szeletelhessük. Vegyük ki a zsiradékból és pirítsuk át a zöldségeket is, amíg a sárgarépa kis színt kap. Tegyük a húst sütőzacskóba, szórjuk mellé a zöldséget a szaftjával együtt és öntsük bele a mustot is. Zárjuk le a zacskót és előmelegített 180 fokos sütőben süssük 80 percig. Vegyük ki a húst, a zöldségeket turmixoljuk össze, ha túl sűrű lenne hígítsuk a borral, forraljuk össze és öntsük a felszeletelt pecsenyére. Főtt szélesmetélttel vagy burgonyafánkkal tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||