Rostélyon sült pulykamell, barbecue mártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: www.mastergood.hu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Pulykából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Sörözés, borozás, Szabadban, Hirtelen sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A friss, puhább paradicsomot áttörjük, hozzáadjuk az apróra vágott zellerzöldet és a zöldpetrezselymet. Sóval, cukorral, ecettel, őrölt mustármaggal, törött borssal és szegfűszeggel ízesítjük, végén hozzátesszük a szeletekre vágott vöröshagymát. Nem erős tűzön addig főzzük, ameddig sűrű, mártásszerű anyagot kapunk. Finom szűrőn keresztül átszűrjük. A kicsontozott pulykamellet négy, egyforma nagyságú szeletre vágjuk, enyhén kiveregetjük. Sóval, törött borssal ízesítjük, majd a hússzeletek mindkét oldalát vékonyan megkenjük a barbecue mártással, és a rostélyra téve, parázs fölött készre sütjük. Bármilyen idénysalátával tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||