Pikáns sült tök (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 60 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: kicsilány
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Zöldséges ételek 
Cimkék: Köretek, Főétel, Főétel mellé, Hideg téli napokra, Karácsony, Csőben sült, Kemence, Sós, Édes, Csípős, Meleg, Zöldség, Reform konyha, Böjt

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg sütőtök 78 1.5 0.6 16.5 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 teáskanál oregánó 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál kakukkfű 0 0 0 0 0 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 teáskanál pirospaprika ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A sütőtököt megtisztitjuk és héjastól gerezdekre vágjuk. Alufóliával bélelt tepsire rakosgatjuk, majd az olajban elkevert fűszerekkel beecseteljük. 200 fokos sütőben, kb 40 perc alatt megsütjük. Sütés közben, néhányszor kenjük meg a fűszeres olajjal. A paprika ízlés szerint lehet csípős is.
Önálló ételként vagy szárazabb húsok pikáns köreteként adjuk asztalra.