Mákos kiflicskék (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 25 perc A recept forrása: Anna A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Édességek, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Advent, Karácsony, Farsang, Buli, Töltött, Csőben sült, Édes, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A tejet felforraljuk, belekeverjük a mézet és a fahéjat, majd leforrázzuk vele a darált mákot. Az áttört túrót eldolgozzuk az olajjal, a tojássárgákkal, a cukorral és a sóval. A lisztet elkeverjük a sütőporral, és összegyúrjuk a túrómasszával. Ha a tészta túl kemény, lazítsuk 1 evőkanál tejföllel. Vékonyra nyújtsuk ki a tésztát és tenyérnyi négyzeteket vágjunk belőle, majd vágjuk átlósan ketté. A háromszögeket kenjük meg olajjal, de a széleket hagyjuk ki. A máktöltelékből egy-egy kanálnyit rakjunk a hosszanti oldalra, tekerjük fel a tésztát és hajlítsuk kifli formára, majd kenjük le felvert tojással. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk a kifliket és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||