Karácsonyi káposzta saláta (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Saláták 
Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Karácsony, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Édes, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
60 dkg fehérkáposzta 65 1.1 0.2 14.7 2.7 0
1 doboz mirelit erdeigyümölcs 0 ? ? ? ? ?
1 fej lilahagyma ? ? ? ? ? ?
1 db narancs 41 0.6 0.2 8.5 2.2 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
3 evőkanál méz 327 0.4 0 81 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint tökmagolaj 884 0 99.8 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Reszeljük le a narancs és a citrom héját, majd csavarjuk ki a levüket, az egészet keverjük el a mézzel, ízesítsük sóval, borssal. Forgassuk bele az erdei gyümölcsöket, majd ha felengedett, óvatosan keverjük el a finomra reszelt káposztával. Rövid pihentetés után, tökmagolajjal megcsepegtetve tálaljuk.
Sült kacsa mellé illő köret.