Bécsi káposztás burgonyasaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Atti A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Köretek, Főétel mellé, Böjt, Karácsony, Főtt, Savanyú, Sós, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A káposztát lereszeljük, besózzuk, majd ha levet engedett kicsavarjuk. A burgonyát héjában megfőzzük. Melegen megtisztítjuk és karikára vágjuk. Salátalevelet készítünk és a burgonyával összeforgatott káposztára öntjük. Egy éjszakát állni hagyjuk a hűtőben. Másnap az olajból, mustárból, borsból és kevés léből öntetet keverünk és a lecsepegtetett káposztás burgonyára öntjük. Fél óra állás után tálalható. Rántott vagy szárazabb sült húsok mellé kitűnő köret. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||