Kelt palacsinta, alaptészta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dezső A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Zsiradékban sült tészták Cimkék: Tészták, Sörözés, borozás, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Meleg, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A meglangyosított tejbe keverjük a cukrot és az elmorzsolt élesztőt. Felfuttatjuk, majd elkeverjük a liszttel és a sóval. Fél órát kelesztjük, majd, egy evőkanálnyi kivételével, belekeverjük az olajat és a szódavizet. Negyedórát pihentetjük és a maradék olajjal megcsepegtetett, forró palacsintasütőben, a szokásosnál vastagabb palacsintákat sütünk. Csak az első alá kell olaj, a többi önmagát olajozza. Sós és édes töltelékkel tölthetjük, mint a hagyományos palacsintát. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||