Fejes saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Dagi srác A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Húsvét, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Sós, Édes, Savanyú, Hideg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A saláta torzsáját levágjuk és külső leveleit leszedjük. Gondosan megmossuk, hogy a levelei között megbúvó homokot és egyéb lakókat eltávolítsuk, majd lerázva a felesleges víztől megszabadítjuk. A citrom kicsavart levéből, a cukorból és a sóból kevés víz hozzáadásával levet készítünk. A felnegyedelt salátát beleforgatjuk, néhányszor megforgatva, fél órát állni hagyjuk, ne tovább, mert megfonnyad. lecsöpögtetve rakjuk salátástányérokra. készíthetjük ecettel is, de citrommal üdébb. Bármilyen húsételhez illik, de a tojásosgaluska nélkülözhetetlen kísérője. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||