Marhahússaláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Terka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Előételek, Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Húsfélék Hozzávalók 4 személyre:
Nagyszerű felhasználása a levesben főtt marhahúsnak. A marhahúst, a céklát és a zellert vékony csíkokra vágjuk. A zellert csipetnyi sóval, cukorral és citromlével ízesített, forrásban lévő vízbe dobjuk. Két percig főzzük, majd lecsepegtetjük. A majonézből, a joghurtból és a narancs kicsavart levéből, ízlés szerint fűszerezve, öntetet készítünk és a hozzávalókat beleforgatjuk. Jól behűtve tálaljuk, a finomra vágott metélőhagymával megszórva. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||