Juhtúrós, spenótos csusza (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Főtt tészták Cimkék: Tészták, Főétel, Hétköznapi vacsora, Böjt, Rakott, Csőben sült, Sós, Meleg, Tésztafélék, Zöldség, Tejtermékek, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A tésztát előírás szerint megfőzzük és lecsepegtetjük. A spenótot kiskanálnyi vajon megpároljuk, a zúzott fokhagymával és borssal ízesítjük. A juhtúrót és a tejfölt összekeverjük. Kivajazott tepsibe terítjük a tészta felét, ráöntjük a juhtúrós massza felét és beborítjuk a spenót felével, majd a rétegezést megismételjük. A megmaradt vajat a tetejére kockázzuk és 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Kockára vágva tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||