Újburgonyás csirkemell (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétköznapi vacsora, Sörözés, borozás, Szabadban, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Diszkosz, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Lebőrözünk, kicsontozunk négy kicsi csirkemellet, és a húsdarabokat kiverve, a vaj felén átsütjük, kivesszük. A vajjal, amiben sült, kikenünk egy mely tepsit, és beleterítjük a megtisztított újburgonyát. Ha aprószemű a krumpli, akkor egészben, ha nagyobb, akkor félbe, illetve négy darabba vágva öntjuk a tepsibe. Megsózzuk, borsozzuk, összekeverjuk és tetejére fektetve a hússzeleteket, még egy keves vajat morzsolunk rá. A tepsit alufóliaval lefedjuk, es a forró sütőben fél órát sütjük. Tálalás előtt a tetejet finomra vágott petrezselyemmel szórjuk meg. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||