Tavaszi zöldségragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Emese A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Böjt, Párolt, Bogrács, Sós, Meleg, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított vaj-olaj keveréken megpároljuk a szárával együtt karikára vágott újhagymát. Rádobjuk a felkarikázott zsenge répaféléket, a kis kockára vágott karalábét és a nagyobbra darabolt burgonyát. Az egészet kevergetve üvegesre pároljuk, megfűszerezzük és felöntve kevés vízzel, majdnem puhára pároljuk. Rászórjuk a finomra metélt fűszereket és felöntve a tejszínnel készre főzzük. A fűszerezésnél vigyázzunk, ne nyomjuk el a friss, tavaszi zöldségek ízét. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||