Mazsolás kalács (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Isti A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Uzsonna, Teaparti, Kártyaparti , Húsvét, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gabonafélék, Kímélő, Roboráló Hozzávalók 4 személyre:
A mazsolát leforrázzuk és negyed órát hagyjuk a vízben. A langyos tejbe kevés cukrot keverünk és az élesztőt felfuttatjuk benne. Összekeverjük a tészta hozzávalót, majd az olvasztott, de csak langyos vajjal hólyagosra dagasztjuk. Egy órát langyos helyen kelesztjük, majd a mazsolát beledolgozzuk. Megfelelő méretű formába tesszük és még fél órát hagyjuk kelni. Tetejét a felvert tojással lekenjük és 175 fokra előmelegített sütőben fél-háromnegyed óra alatt megsütjük. Ha nagyon barnulna a teteje sütőpapírral takarjuk le. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||