Spanyol párolt rizs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 5 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Gabonafélék, Zöldség, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A felforrósított olajban a rizst fehéredésig pirítjuk, majd hozzákeverjük a finomra vágott vörös- és fokhagymát. Addig kevergetjük, amíg a hagyma üveges lesz. Felöntjük az alaplével és a paradicsomlével, megsózzuk és kis lángon főzzük, amíg a felszínről eltűnik a lé. A lángot eloltjuk és szorosan lefedve még 10 percet hagyjuk pihenni. Tálaláskor belekeverjük a finomra metélt petrezselyemzöldet. Roston vagy grillen sült húsok mellé ajánlom. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||