Vargányás rizottó (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 30 perc
A recept forrása: Anna
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Buli, Karácsony, Bálint nap, Párolt, Sós, Meleg, Gombafélék, Gabonafélék, Tejtermékek

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg parmezán sajt 375 22.6 29.7 1.6 0 0
1 liter csirkehúsalaplé ? ? ? ? ? ?
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
30 dkg carnaroli (rizottórizs) 0 ? ? ? ? ?
4 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
50 dkg vargányagomba 40 5.7 0.2 3.8 6.9 0
2 evőkanál olaj 899 0 99.9 0 0 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A vaj-olaj keveréket hevítsük fel, keverjük hozzá a feldarabolt gombát és fokhagymát. Ha a gomba kicsit összeesett, adjuk hozzá a rizst és kicsit hagyjuk pirulni, közben folyamatosan kevergessük. Öntsük bele a bort és hagyjuk elfőni, a kevergetésről ne feledkezzünk el. Majd merőkanalanként hozzáadva az alaplét kb. 20 perc alatt, kevergetve főzzük készre. Közben sózzuk, borsozzuk. A végén keverjük bele a reszelt parmezán felét és ha elolvadt azonnal adjuk asztalra. A többi sajtot mindenki magának szórja rá.