Füstölt csirkemell salátával (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 25 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Buli, Bálint nap, Alufólia, Wok, Hideg, Húsfélék, Sütés nélkül, Főzés nélkül

Hozzávalók 4 személyre:

Galambbegy saláta
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
2 teáskanál citromlé 18 0.2 0 3.1 0 0
3 teáskanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
8 db koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
1 db uborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
1 csokor újhagyma ? ? ? ? ? ?
1 db sárgarépa 40 1.2 0.2 8.1 3.4 0
4 maréknyi galambbegysaláta ? ? ? ? ? ?
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Füstölt csirkemell
kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 db csirkemell 110 24.7 1 0.5 0 60
1 dkg jázmin tea 0 ? ? ? ? ?
10 dkg rizs 352 8 0.3 77.5 1.4 0
10 dkg barnacukor 391 0 0 97.4 0 0
1 teáskanál szezámolaj 900 0 99.5 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak

Galambbegy saláta
Az uborkát hámozzuk meg és gyaluljuk le, az újhagymát vágjuk vékony karikára, a répát reszeljük le, a salátát mossuk meg és szárítsuk le, végül a paradicsomot negyedeljük fel. A hozzávalókból készítsünk öntetet és a zöldségekkel összeforgatva, frissiben tálaljuk.

Füstölt csirkemell
A lebőrözött, kicsontozott csirkemell minden oldalát kenjük be, vékonyan, szezámolajjal.
A wok aljára helyezzünk 2 réteg alufóliából vágott kört, mely az edény feléig érjen. Az összekevert rizs, tea, cukor keveréket halmozzuk bele és tegyük takaréklángra. Amikor füstölni kezd, a rácsra helyezett csirkemellet tegyük fölé és szorosan fedjük le az edényt. Negyed órát hagyjuk a lángon, majd kapcsoljuk le a tüzet és hagyjuk kihűlni. A teljes kihűlésig ne vegyük le a fedőt. A füstölés közben gondoskodjunk a jó szellőztetésről és véletlenül se hagyjuk magára, amíg a láng ég.
Tálalás előtt szeleteljük fel hajszálvékonyan a csirkehúst, legyező alakban tegyük a tányérra és a melléhalmozott salátával adjuk asztalra.
Igazi különlegesség.