Rovato-i párolt marha (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Rozi A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Karácsony, Hétvégi ebéd, Főtt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék Hozzávalók 4 személyre:
A fokhagymát és a szardellát összezúzzuk és bedörzsöljük vele a húst, majd az olajon körben barnára sütjük, közben mellészórjuk a felaprított zöldségeket. Ráöntjük a bort és hagyjuk elpárologni a levét. Felöntjük az alaplével és csendes tűzön, két órát forraljuk. Ha a hús megpuhult, kivesszük a léből és a levet a zsemlemorzsával és a reszelt sajttal jól elkeverjük. A felszeletelt húsra öntjük, megszórjuk a finomra vágott petrezselyemmel és megcsepegtetjük olívaolajjal. Köretként polentát adjunk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||