Csirkemell velővel borítva (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Dragan A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Bálint nap, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A borjúvelőt hideg vízben megáztatjuk, majd lehártyázzuk és apróra vagdaljuk. Kiskanálnyi vajjal kikenünk egy tepsit és félretesszük. Az olajat felhevítjük és a finomra vágott hagymát megpároljuk rajta, hozzáadjuk a velőt, majd belekeverjük a majoránnát, a cayenni borsot és sóval, borssal, zúzott fokhagymával ízesítve jól átsütjük. Hagyjuk langyosra hűlni, ekkor keverjük bele a tojássárgájákat. A kicsontozott csirkemelleket lapjában vágjuk félbe, majd sózva, borsozva mindkét oldalukat, hintsük meg fátyolnyi liszttel. A maradék vajban süssük mindkét oldalukat fehéredésig és tegyük a kivajazott tepsibe. Halmozzuk a hússzeletekre a velőt és szórjuk meg az előzetesen megreszelt sajttal. 200 fokra előmelegített sütőben süssük, a sajt pirulásáig. Ne süssük hosszan, mert a csirke kiszárad. Burgonyapürével vagy párolt rizzsel kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||