Olasz savanyú zöldségek (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Házi befőzés, Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Főétel előtt, Főétel mellé, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk kisebb darabokra, a karfiolt szedjük rózsáira. Az ecetet forraljuk fel a fűszerekkel és a zöldségeket, részletekben, főzzük benne tíz percig. Rakjuk gusztusosan üvegekbe, végül öntsük fel az ecettel, úgy, hogy ellepje. a tetejére öntsünk fél centi olajat és zárjuk le az üvegeket. két hét múlva fogyasztható. Előételnek vagy főtt húsok mellé kínáljuk. Ezzel a recepttel kísérletezhetünk bátran, nem idegen a magyar ízléstől sem. Használhatunk zöldbabot, apró gombát, uborkát, cukkínit, sőt zöldparadicsomot is. Még egy tanács, lehetőleg akkora üveget használjunk, ami egyszerre elfogy. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||