Firenzei crostini borjúléppel (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 dkg borjúlép 0 ? ? ? ? ?
1 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 evőkanál margarin ? ? ? ? ? ?
1/2 dl konyak 246 0 0 1.7 0 0
1 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
2 db szardella ? ? ? ? ? ?
1 teáskanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
igény szerint kenyér 251 10 0.8 53.5 1.1 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lépet nyúzzuk meg és vágjuk apróra. A felhevített vajban pirítsuk barnára a finomra metélt hagymát, majd keverjük hozzá a lépet. Süssük össze és öntsük rá a konyakot, ha elpárolgott, öntsük fel a borral. Főzzük össze és keverjük bele a finomra vagdalt kaprit és szardellafilét. kis lángon pároljuk puhára, közben fűszerezzük sóval, borssal. Ha szükséges kevés vizet vagy húsalaplét adhatunk hozzá.
frissem készült pirítósra kenve tálaljuk.
Hagyományos, firenzei előétel.