Firenzei crostini borjúléppel (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Móni A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Tésztafélék, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A lépet nyúzzuk meg és vágjuk apróra. A felhevített vajban pirítsuk barnára a finomra metélt hagymát, majd keverjük hozzá a lépet. Süssük össze és öntsük rá a konyakot, ha elpárolgott, öntsük fel a borral. Főzzük össze és keverjük bele a finomra vagdalt kaprit és szardellafilét. kis lángon pároljuk puhára, közben fűszerezzük sóval, borssal. Ha szükséges kevés vizet vagy húsalaplét adhatunk hozzá. frissem készült pirítósra kenve tálaljuk. Hagyományos, firenzei előétel. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||