Ligur fokhagymás diópástétom (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Öcsi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Sós, Húsfélék, Gyümölcsök, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnából enyhe füstölésűt válasszunk, hogy ne uralkodjon az íze. A szegfűszeget porrá törjük. A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a tűzről levéve, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a szegfűszeget és a dióbelet. Húsdarálón kétszer áteresztjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, közben néhányszor keverjük át. Pirítóssal és fehérborral kínáljuk, ezt a különleges ízű pástétomot. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||