Ligur fokhagymás diópástétom (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 15 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Hidegkonyhai készítmények, Előételek, Uzsonna, Sörözés, borozás, Buli, Sült, Sós, Húsfélék, Gyümölcsök, Koleszban főztük

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
20 dkg füstölt szalonna 696 9 73 0 0 105
20 dkg dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
6 szem szegfűszeg 0 0 0 0 0 0
6 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
igény szerint zsúrkenyér 303 9.6 4 57 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A szalonnából enyhe füstölésűt válasszunk, hogy ne uralkodjon az íze. A szegfűszeget porrá törjük. A finomra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd a tűzről levéve, beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a szegfűszeget és a dióbelet. Húsdarálón kétszer áteresztjük, majd hagyjuk langyosra hűlni, közben néhányszor keverjük át.
Pirítóssal és fehérborral kínáljuk, ezt a különleges ízű pástétomot.