Csirkemáj baconba burkolva (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Dragan
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Sörözés, borozás, Főétel előtt, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Szabadban, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Csőben sült, Kemence, Grillsütő, Sós, Hideg, Meleg, Húsfélék, Hajón is elkészíthető

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint majoránna 0 0 0 0 0 0
8 db csirkemáj 126 20 3.7 3 0 555
8 szelet bacon 0 10 45 0 0 105
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A csirkemájat megtisztítjuk, majd félbe vágjuk. A baconszeleteket, keresztben félbe vágjuk. A szalonnát meghintjük majoránnával és borssal, majd a fél csirkemájakat beletekerjük. Fogpiszkálóval megtűzzük. Tepsibe tesszük. 200 fokra előmelegített sütőben, negyed órát sütjük. Ízlés szerint sózva, hidegen vagy melegen tálaljuk.