Morzsás cseresznyéslepény (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Teaparti, Kártyaparti , Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Rakott, Csőben sült, Kemence, Édes, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre: Morzsás cseresznyéslepény
A tetejére
Morzsás cseresznyéslepény Az élesztőt oldjuk fel a langyos tejben és öt deka cukorral, a vajjal és a liszttel, csipetnyi sót, a tojást hozzáadva gyúrjunk rugalmas tésztát. Tegyük tepsibe, a szélére formázzunk peremet, majd szórjuk rá a kimagozott cseresznyét. Hintsük be a megmaradt cukorral elkevert fahéjjal és az elkészített morzsás tésztával. 170 fokra előmelegített sütőben, kb 40 perc alatt süssük aranybarnára. A tetejére A hozzávalókat késes robotgéppel morzsásra keverjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||