Rumos piskótás fagylaltkehely (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Nagyi
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Édességek 
Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
16 db babapiskóta 389 9.7 4.4 77.7 0 0
1/2 dl rum 365 52 0 0 0 0
1/2 dl kávé ? ? ? ? ? ?
1 maréknyi dió 654 18.6 57 11.7 7.5 0
1 maréknyi mazsola 287 2.4 0 65 5.4 0
30 dkg vaníliafagylalt ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál csokoládés tortadara ? ? ? ? ? ?
2 evőkanál cukor 402 0 0 99.9 0 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A forró kávéban feloldjuk a cukrot, majd ráöntjük a mazsolára. Ha megpuhult, lecsepegtetjük és a leöntött lét elkeverjük a rummal. A nagyobb darabokra tördelt piskótát, a durvára vágott diót és a mazsolát elosztjuk megfelelő méretű tálkákban. Rácsepegtetjük a rumos levet és hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát, ne essen szét, de azért szaftos legyen. Behűtjük és tálalás előtt a tetejére adagoljuk a fagylaltot, majd megszórjuk csokidarával.
Tálalhatjuk csokolédéöntettel és tejszínhabrózsákkal is.