Rumos piskótás fagylaltkehely (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Buli, Hétvégi ebéd, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Meleg, Tésztafélék, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A forró kávéban feloldjuk a cukrot, majd ráöntjük a mazsolára. Ha megpuhult, lecsepegtetjük és a leöntött lét elkeverjük a rummal. A nagyobb darabokra tördelt piskótát, a durvára vágott diót és a mazsolát elosztjuk megfelelő méretű tálkákban. Rácsepegtetjük a rumos levet és hagyjuk, hogy a piskóta megszívja magát, ne essen szét, de azért szaftos legyen. Behűtjük és tálalás előtt a tetejére adagoljuk a fagylaltot, majd megszórjuk csokidarával. Tálalhatjuk csokolédéöntettel és tejszínhabrózsákkal is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||