az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A lisztet összeszitáljuk a sütőporral, ízlés szerinti sóval és borssal, majd elmorzsoljuk a vajjal. Részletekben hozzáadva a tejfölt közepes keménységű tésztává gyúrjuk, majd fóliába tekerve, hűtőben fél órát pihentetjük. Amíg pihen, az apróra vágott bacont és hagymát összesütjük, majd a zsírját leöntve, hűlni hagyjuk. A tésztát átgyúrjuk, majd kisujjnyi vastagra nyújtjuk és kiszaggatjuk. Egymás mellé, zsírozott, sütőlapra tesszük. A korongok közepét kissé benyomjuk, én kiskanállal szoktam, a felvert tojással vékonyan lekenjük. Az üregekbe kevés bacon, hagyma keveréket töltünk. 180 fokra előmelegített sütőben, kb negyed óra alatt aranybarnára sütjük.
Sör- vagy borkorcsolyának kiváló.