Normann halfilé (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 30 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Pityu
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Halak 
Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 kg tengeri hal ? ? ? ? ? ?
20 dkg koktélparadicsom ? ? ? ? ? ?
2 db kápia paprika 0 ? ? ? ? ?
2 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
1 maréknyi olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 evőkanál kapribogyó 0 0 0 0 0 0
3 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
1 ág kakukkfű 0 0 0 0 0 0
2 dl száraz fehérbor 70 0 0 16 0 0
1 ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
1 ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
1 teáskanál liszt 339 11.7 2.7 70.7 4.7 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A citrom héját lereszeljük, majd a kicsavart levével megcsepegtetjük az előzőleg megsózott, megborsozott halszeleteket. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomokat, az olaj- és kapribogyókat félbe, a hagymát és a fokhagymát finomra, a paprikát kis kockára vágjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot apróra metéljük. A lecsepegtetett halszeleteket hintsük meg fátyolnyi liszttel és a felhevített olajba süssük meg. Tegyük félre. A hal sütőzsiradékában pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a többi hozzávalót és a fűszereket. Szórjuk bele a citromhéjat. Egy percig süssük rázogatva, öntsük bele bort és ha felforrt keverjük bele a zöldfűszereket. Helyezzük bele a halszeleteket és melegítsük össze. Tálalás előtt a kakukkfűágat dobjuk ki. Vigyázzunk, hogy a paprikát és a paradicsomot ne főzzük szét.
Párolt rizzsel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk.