Normann halfilé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Pityu A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Karácsony, Hétvégi ebéd, Párolt, Hirtelen sült, Sós, Meleg, Halak, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A citrom héját lereszeljük, majd a kicsavart levével megcsepegtetjük az előzőleg megsózott, megborsozott halszeleteket. Hagyjuk állni, amíg a zöldségeket feldaraboljuk. A paradicsomokat, az olaj- és kapribogyókat félbe, a hagymát és a fokhagymát finomra, a paprikát kis kockára vágjuk. A petrezselymet és a bazsalikomot apróra metéljük. A lecsepegtetett halszeleteket hintsük meg fátyolnyi liszttel és a felhevített olajba süssük meg. Tegyük félre. A hal sütőzsiradékában pirítsuk meg a hagymát, adjuk hozzá a többi hozzávalót és a fűszereket. Szórjuk bele a citromhéjat. Egy percig süssük rázogatva, öntsük bele bort és ha felforrt keverjük bele a zöldfűszereket. Helyezzük bele a halszeleteket és melegítsük össze. Tálalás előtt a kakukkfűágat dobjuk ki. Vigyázzunk, hogy a paprikát és a paradicsomot ne főzzük szét. Párolt rizzsel vagy főtt szélesmetélttel tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||