Citromos sült burgonya (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 90 perc
Munkaidő: 10 perc
A recept forrása: Móni
A recept nehézségi foka: 2
Helye a tartalomjegyzékben:   Köretek 
Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Karácsony, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Főtt, Kemence, Sós, Meleg, Zöldség, Gyümölcsök, Reform konyha

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
1 csokor petrezselyemzöld 61 4.4 0.4 9.8 4.3 0
3 gerezd fokhagyma 134 6.8 0.1 26.3 0.8 0
4 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 db citrom 31 0.4 0.6 2.3 5.3 0
ízlés szerint konyhasó 0 0 0 0 0 0
ízlés szerint bors 0 0 0 0 0 0
3 fej vöröshagyma 40 1.2 0.1 8.3 3.1 0
1 kg burgonya 94 2.5 0.2 20 2.5 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
A burgonyát héjában, nem teljesen puhára főzzük, majd megtisztítva gerezdekre vágjuk, a hagymával együtt. A borssal, sóval és a olajjal összeforgatva tepsibe terítjük. 170 fokra előmelegített sütőbe toljuk és néha átforgatva 40 percig sütjük. Kivéve, ráreszeljük a citrom héját és hozzákeverjük a zúzott fokhagymát és a citrom kicsavart levét, jól átkeverjük és még 15 percig sütjük. Tálalás előtt szórjuk meg finomra vágott petrezselyemzölddel.