Szicíliai fejes saláta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Edina A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Előételek, Főétel mellé, Főétel előtt, Böjt, Karácsony, Bálint nap, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség, Gyümölcsök, Kímélő, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A narancsot hámozzuk meg, úgyhogy a hártyás részét is vágjuk le, majd a belső hártyák közül vágjuk ki a gyümölcs húsát, a lecsöpögő levet fogjuk fel. A salátát mossuk meg és szárítsuk le. Vágjuk laskára. Az olajat, a narancslevet, sóval és citromlével ízesítve keverjük habosra. A salátát és a körömnyi darabokra vágott narancshúst forgassuk össze az öntettel és hidegen tálaljuk. Ne hagyjuk sokáig állni, mert a saláta megfonnyad. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||