Tortellíni sajtos zöldségmártásban (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Engabi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Zöldséges ételek Cimkék: Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Böjt, Főtt, Meleg, Sós, Zöldség, Tejtermékek, Tésztafélék, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A karfiolt és a brokkolit apró rózsákra szedjük, a répát hullámos élű késsel felszeleteljük. külön külön sóval, cukorral és citromlével ízesített vízben roppanósra főzzük. Az ízlés szerinti töltelékű tortellínit, az előírás szerint elkészítjük, majd lecsepegtetjük. A zöldségek levét tegyük félre, a zöldségmaradékot felhasználva kitűnő levesalap. A tejszínt serpenyőben forraljuk fel, kevergetve olvasszuk fel benne a parmezánt, sózzuk, borsozzuk ,majd keverjük bele a zöldségeket és a tortellínit. Melegítsük össze és tálaljuk. A tányérján ki-ki megszórhatja finomra vágott petrezselyemzölddel vagy parmezánnal. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||