Zöldbabsaláta olívával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Télbratyó A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Saláták Cimkék: Saláták, Hidegkonyhai készítmények, Főétel előtt, Főétel mellé, Hétköznapi vacsora, Főtt, Sós, Savanyú, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Sós vízben főzzük tíz percig a babért, a fokhagymát, pár szem egészborssal, majd a fűszereket halásszuk ki és a megtisztított, feldarabolt főzzük a lében roppanósra. Szűrjük le és öblítsük le hideg vízzel, hogy ne puhuljon tovább. Tegyük tálba a finomra vágott hagymát, a félbe-negyedekbe vágott koktélparadicsomot és a fekete, lehetőleg magozott olajbogyót. Az olajból, az ecetből, ízlés szerint sózva, borsozva, habverővel keverjünk dresszinget és a salátára öntve, forgassuk össze. Hidegen tálaljuk, de ne hagyjuk állni, így a hozzávalókat hűtsük le előre. A finomra vágott bazsalikommal díszítsük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||