Görög töltött uborka (Hajókonyha recept)
 
Elkészítési idő: 20 perc
Munkaidő: 20 perc
A recept forrása: Dorka
A recept nehézségi foka: 3
Helye a tartalomjegyzékben:   Előételek 
Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség

Hozzávalók 4 személyre:

kalória
(kcal)
fehérje
(g)
zsír
(g)
szénhidrát
(g)
rost
(g)
koleszterin
(mg)
10 szem olívabogyó 138 1.4 13.9 1.8 2.4 0
1 evőkanál olívaolaj 901 0 99.6 0 0 0
1 ízlés szerint fehérbors 0 0 0 0 0 0
3 dl kefír 52 3 2.7 3.8 0 0
20 dkg fetasajt 635 0.2 70 0.4 0 0
1 csokor bazsalikom 0 0 0 0 0 0
1 szál póréhagyma 37 2.2 0.3 6.3 2.3 0
2 db zöldpaprika 20 1.2 0.3 3 2 0
3 db paradicsom 22 1 0.2 4 1.8 0
2 db kigyóuborka 12 1 0.1 1.7 0.9 0
az adatok tájékoztató jellegűek, hiányosak (?) és 100g alapanyagra vonatkoznak
Az uborkák végét levágjuk, majd 10 centis darabokra szeljük és hosszában megfelezzük. A darabok végén centis szélt hagyva, a magos részt karalábévájóval kikaparjuk. A félbevágott paradicsomok belsejét kiszedjük és a csumájukat kivágjuk, majd a húsukat apróra vágjuk. szintén apró kockára vágjuk a paprikákat és a pórét. A kefírt, botmixerrel, összezúzzuk a fetával, a borssal és beleforgatjuk a felaprózott zöldségeket, majd belekanalazzuk az előkészített uborkákba. Tálalás előtt behűtjük és mielőtt asztalra adnánk, megcsepegtetjük az olívaolajjal és félbevágott olívabogyóval díszítjük.