Görög töltött uborka (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Dorka A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Előételek Cimkék: Előételek, Főétel előtt, Hétvégi ebéd, Meleg nyári napokra, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Hideg, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
Az uborkák végét levágjuk, majd 10 centis darabokra szeljük és hosszában megfelezzük. A darabok végén centis szélt hagyva, a magos részt karalábévájóval kikaparjuk. A félbevágott paradicsomok belsejét kiszedjük és a csumájukat kivágjuk, majd a húsukat apróra vágjuk. szintén apró kockára vágjuk a paprikákat és a pórét. A kefírt, botmixerrel, összezúzzuk a fetával, a borssal és beleforgatjuk a felaprózott zöldségeket, majd belekanalazzuk az előkészített uborkákba. Tálalás előtt behűtjük és mielőtt asztalra adnánk, megcsepegtetjük az olívaolajjal és félbevágott olívabogyóval díszítjük. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||