Kovászolt kerekrépa (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Nagyi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Házi befőzés Cimkék: Házi befőzés, Saláták, Főzés nélkül, Sütés nélkül, Sós, Savanyú, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A megtisztított kerekrépát felszeleteljük, nagyméretű befőttesüveg aljára egy csokor, megmosott kaprot teszünk, majd a felszeletelt répát belerakosgatjuk. A fűszereket a répaszeletek közé szórjuk. Ha az üveg megtelt, a tetejére téve a másik csokor kaprot a répát szorítsuk le fapálcikával és öntsük fel felforralt, majd lehűtött vízzel, melybe literenként 2 deka sót kevertünk. Helyezzük a kenyeret a folyadék tetejére és fedjük le az üveget egy tányérkával, majd állítsuk napos helyre, úgy öt napra. Úgy fogyaszthatjuk, mint a kovászos uborkát, de főzeléknek is elkészíthetjük. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||