Tejszínes-paradicsomos hajdina (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Köretek Cimkék: Köretek, Főétel mellé, Hétvégi ebéd, Párolt, Sós, Meleg, Zöldség, Gabonafélék Hozzávalók 4 személyre:
A felhevített olajon átpirítjuk a hajdinát, majd hozzáadjuk a kis kockára aprított hagymát, kis idő múlva, a zúzott fokhagymával és sóval ízesítjük, majd felöntjük, a hajdina térfogatának, kétszeresének megfelelő vízzel. Fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk. Végül, felöntjük, a tejszínben elkevert paradicsompürével és sűrűre forraljuk. Sült baromfi mellé kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||