Tagine marhából (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 30 perc A recept forrása: Pákász A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Sós, Savanyú, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
A marhahúst csíkokra vágjuk és a ras el hanuttal ízesített paradicsommal összeforgatjuk. Egy éjszakát hagyjuk a hűtőben pihenni. Másnap a húst lecsepegtetjük, de a pácot félretesszük. Az olajon megpároljuk a hagymát, majd a húst hozzáadva enyhe barnulásig sütjük. Ekkor felöntjük a páccal hozzáadjuk a babért, az egész fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét. A tagine-t lefedve egészen kis lángon párolni kezdjük, ha szükséges kevés forró vizet, alkalmanként, önthetünk hozzá. Amikor a hús megpuhult belekeverjük a finomra vágott koriander felét, a kesudiót, a harissát, a feldarabolt olívabogyót és a vékony csíkokra vágott, sós citrom héját. Még tíz percig hagyjuk a lángon. A félretett korianderrel megszórva, kuszkusszal és citromgerezdekkel tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||