Mustáros hagymás csirke (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Blahunka Ági A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Csőben sült, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk, a vöröshagymát megpucoljuk és vékonyan felkarikázzuk, majd a bort meg a mustárt kézi habverővel simára keverjük, egy kisebb tálban. Egy serpenyőt előveszünk, olyat, amely később a sütőben is használható. Az olajat erős lángon felforrósítjuk, melyben a combokat megpirítjuk, a ha elkészült, kivesszük a pirított combokat és serpenyőbe tesszük a felszeletelt hagymát és addig kavargatjuk, amíg megpuhul és a színe szép aranybarnára változik. Ez kb. 15 perc. Ekkor levesszük a tűzről és felöntjük a mustáros borral, hozzáadjuk a fokhagymát, a tejszínt, majd visszahelyezzük a combokat. Az ételt erős lángra tesszük, felforraljuk és 175 fokra előmelegített sütőbe helyezzük. A combok 25-30 perc alatt átsülnek. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyemmel. Köretként főtt krumplit csináltam, de lehet bármilyen köret, akár rizs vagy rizottó is. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||