Csokoládés szuflé (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Blahunka Ági A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Desszert, Édességek, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Egy lábasban vizet forralunk és felette, egy tálban, megolvasztjuk a margarint, a csokit és folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojássárgáját a porcukorral habosítjuk. Hozzáadjuk a csokis masszához, majd a darált mandulát is belekeverjük és a 4 tojás felvert fehérjét is hozzáadjuk. Kis szuflé sütőket kivajazunk és a masszát beletöltjük, kb. feléig. A sütőt 180 fokra előmelegítjük és a masszát kb. 10-15 perc alatt készre sütjük. A tetejére krémet kanalazunk. A krémhez a cukrot megolvasztjuk és hozzáadunk 1,5 dl tejszínt. Hagyjuk kihűlni, majd felverjük a 2 dl tejszínt és összekeverjük vele. A cukor olvasztásnál, beolajazott üvegen elkenünk némi olvasztott cukrot és amikor megdermed, ezt rakjuk a krém tetejére díszítésként. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||