Sörben párolt, hagymás, gombás sertésborda (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Gixer A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gombafélék, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A szárított gombát áztassuk be a sörbe. A karajszeleteket gyengéden verjük ki, hintsük meg sóval és borssal és a felhevített olajban süssük elő. A hús sütőzsiradékához adjuk hozzá a vajat, majd a félfőre vágott hagymát beletéve, kis lángon, kevergetve, pároljuk aranybarnára. Legyünk türelmesek, ez legalább 20 perc. A sörből kivett gombát, ha szükséges, vágjuk kisebb darabokra és adjuk a hagymához, ízesítsük kakukkfűvel és öntsük fel a sörrel. Tegyük vissza a serpenyőbe az elősütött húst és fedő alatt pároljuk puhára. Végül a szaftját, nagy lángon forraljuk rövidre. Knédlivel vagy burgonyapürével tálalhatjuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||