Petőfi rostélyos (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 1 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hirtelen sült, Csőben sült, Kemence, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A szalonnát apró kockára vágom, majd kis lángon, zsírjára sütöm. A pörcöt, beáztatott római tálba szórom. A sózott, borsozott húst, a zsiradékban fehéredésig sütöm, majd a szalonna pörcre fektetem. A sütőzsiradékban kipattogtatom a köményt, majd rászórom a majorannát, hozzáadom a félfőre vágott hagymát és ha megpárolódott, a fokhagymát. Két perc múlva a sűrűjét a húsra simítom. A megmaradt zsiradékban, barnára pirítom a paradicsompürét, majd hozzáadom a kis kockára vágott zöldpaprikát és kis lángon, átpárolom. Ráöntöm a húsra és annyi vizet teszek hozzá, hogy ellepje a szeleteket. Lefedem a tálat és hideg sütőbe teszem. 200 fokra állított sütőben, másfél órát sütöm. A húst, tetszés szerint, botmixerrel áttört szafttal, knédlivel vagy burgonyafánkkal tálalom. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||