Marhatagine aszalt szilvával (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Zoli bá A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Marhából Cimkék: Húsételek, Főétel, Hétvégi ebéd, Párolt, Római tál, Édes, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gyümölcsök Hozzávalók 4 személyre:
Az olajon megpirítjuk a cukrot, majd a félfőre vágott hagymát átpároljuk rajta. A vékony szeletekre vágott húst, fehéredésig sütjük, a hagymás keveréken. Hozzákeverjük a porrá tört ill. lereszelt fűszereket, a kimagozott aszalt szilvát és felöntjük egy pohár vízzel, majd taginébe vagy római tálba öntve, két órát pároljuk, 160 fokos sütőben. Tálaláskor, megszórjuk, a szárazon megpirított mandulalapocskákkal. Kuszkusszal adjuk asztalra. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||