Karalábés csirkeragu (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: Jóska A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Meleg nyári napokra, Hétköznapi vacsora, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Kímélő, Hajón is elkészíthető, Koleszban főztük Hozzávalók 4 személyre:
A kicsontozott és lebőrözött csirkecombokat kockára vágjuk. Fehéredésig sütjük az olajon megpárolt hagymán. Hozzáadjuk a negyedelt paradicsomot és felöntjük kevés vízzel. Sózva, borsozva félpuhára pároljuk. Ekkor adjuk hozzá a kockára vágott karalábét és főzzük készre. A karalábé maradjon roppanós. Végül a tejszínt hozzáöntve összeforraljuk. Ha a paradicsom nagyon savas, kevés cukrot is adjunk hozzá. Galuskával tálaljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||