Sertéstarja sajtmártással (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Panka A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Sertésből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Szabadban, Tárcsa, Grillsütő, Sós, Meleg, Húsfélék, Tejtermékek, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A vajat felhevítjük, majd beleöntjük a tejszínt és belenyomjuk a sajtot. Kevergetve addig melegítjük, amíg a sajt felolvad. A tarjaszeleteket gyengéden kiverjük, majd sóval, borssal meghintjük és kevés olajon vagy roston megsütjük. Ha elkészültek, az olajba dobjuk a vékony szeletekre vágott fokhagymát és kikapcsoljuk a lángot. A hús pár pillanat alatt átveszi a fokhagyma ízét, de így biztosan nem lesz keserű. A lecsepegtetett húst tálra tesszük, a sajtmártásba keverjük a finomra metélt petrezselyemzöldet és a húsra öntve tálaljuk. Pirított burgonyát adhatunk köretnek. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||