Csirkemell grillezett cukkinivel és vöröslencsés bulgurral (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 15 perc A recept forrása: frsz receptverseny A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Húsételek Csirkéből Cimkék: Húsételek, Főétel, Sörözés, borozás, Meleg nyári napokra, Hétvégi ebéd, Hirtelen sült, Párolt, Sós, Meleg, Húsfélék, Zöldség, Gabonafélék, Kímélő, FRSZ receptverseny Hozzávalók 4 személyre:
A csirkemelleket vágjuk vékony szeletekre, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kicsit állni. Öntsünk kevés olajat egy magasabb oldalú serpenyőbe és a csirkemelleket süssük hirtelen pirosra minden oldalán. Szedjük ki a húst, majd a megmaradt olajon pirítsuk meg a cukkinit. A bulgurt kétszeres mennyiségű vízben főzzük puhára. Ha felszívta az összes vizet keverjünk hozzá egy kanál vajat. Kicsit pihentessük majd keverjük hozzá a megpárolt vöröslencsét. Tálaláskor szórjuk meg pirított kesudióval. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||