Epres panna cotta (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept forrása: Albi A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Édességek Cimkék: Édességek, Meleg nyári napokra, Desszert, Hétvégi ebéd, Buli, Főtt, Édes, Hideg, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő, Hajón is elkészíthető Hozzávalók 4 személyre:
A tejszínt, a mézzel a zselatinnal és a vaníliakivonattal összeöntjük, majd, kevergetve felforraljuk. Négy, a vajjal kikent formába öntjük és hűtőben megdermesztjük. Közben az eperlekvárt felforraljuk és a feldarabolt eperrel, a finomra vágott citromfűvel összefőzzük. Ha besűrűsödött, langyosra hűtjük és a vodkát belekeverjük. A formából kiborított panna cotta tetejére szedjük, majd citromfűlevélkével díszítve tálaljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||