Túrós piskótatekercs (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 2 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Desszert, Meleg nyári napokra, Buli, Hétvégi ebéd, Göngyölt, Sütés nélkül, Főzés nélkül, Édes, Meleg, Tésztafélék, Tejtermékek, Gyümölcsök, Kímélő Hozzávalók 4 személyre:
A zselatint hideg vízbe áztatjuk. A krémtúrót habosra keverjük a citrom lereszelt héjával, a kifacsart levével, a vaníliás cukorral és ízlés szerinti porcukorral. A tejszínt kemény habbá verjük és összeforgatjuk a túrókrémmel és az időközben felolvasztott zselatinnal. A masszát a kitekert piskótára kenjük, majd visszacsavarva, a hűtőbe tesszük dermedni. Ferdén szeletelve tálaljuk. Meghinthetjük porcukorral és ízlés szerint tehetünk a krémbe, beáztatott mazsolát vagy gyümölcsdarabokat. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||