Fokhagymás pontyfilé grillen (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 10 perc A recept forrása: Imre apó A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Halak Cimkék: Halak és hidegvérűek, Főétel, Meleg nyári napokra, Szabadban, Hétvégi ebéd, Sült, Grillsütő, Sós, Meleg, Halak, Gabonafélék, Zöldség Hozzávalók 4 személyre:
A pontyot kifilézzük, bőrös oldalára fektetve, beirdaljuk. A tejben elkeverjük a zúzott fokhagymát és a sót, majd, a tenyérnyi darabokra vágott, haldarabokat beletesszük. Néha átforgatva, egy éjszakát, hűtőben állni hagyjuk. Másnap gondosan lecsepegtetjük és papírtörlővel leszárítjuk. Olajjal megkenjük és meghintjük a paprikával elkevert liszttel. Közepes magasságra emelt rácson, egyszer megfordítva megsütjük. Kenyérrel és zöldsalátával kínáljuk. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||