Zabpelyhes tallér (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 20 perc A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Édességek, Tészták, Teaparti, Kártyaparti , Uzsonna, Advent, Húsvét, Csőben sült, Édes, Tojás, Gabonafélék, Tejtermékek, Reform konyha Hozzávalók 4 személyre:
A vajat megolvasztjuk, majd belekeverjük az finomra őrölt fűszereket és a zabpelyhet. A tojást habosra keverjük a fruktózzal, beleforgatjuk a sütőporral és sóval összeszitált lisztet, majd a kihűlt zabpelyhet. Sütőpapírral bélelt tepsibe, két vízbe mártott kanál segítségével, halmokat rakunk, melyeket kissé ellapítunk. Ne rakjuk túl közel egymáshoz, mert megnőnek. Ízlésünk szerint a tetejét mandulaszeletkékkel díszítsük. 175 fokos, előmelegített sütőben, 20 perc alatt süssük aranybarnára. Még melegen, de ne azonnal vegyük le őket a papírról. | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||