Svéd lapkenyér (Knäckebröd) (Hajókonyha recept)
Munkaidő: 0 perc A recept forrása: Andika A recept nehézségi foka: 3 Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták Cimkék: Tészták, Főétel előtt, Főétel mellé, Sörözés, borozás, Hétköznapi vacsora, Teaparti, Kártyaparti , Buli, Hétvégi ebéd, Böjt, Szilveszter, Farsang, Csőben sült, Sós, Hideg, Meleg, Édes, Gabonafélék, Tejtermékek Hozzávalók 4 személyre:
A tészta hozzávalóit késes keverőben összedolgozzuk, annyi tejet adjunk hozzá, hogy kemény tésztává tudjuk gyúrni! Végül, 20 perc pihentetés után, lisztezett deszkán, késfok vastagságúra nyújtjuk. 20 centis körökre vágjuk, majd a közepüket, kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. Sűrűn megszurkáljuk a tésztát vagy, a spéci, csücskös nyújtófával átnyújtjuk és kiolajozott tepsiben, 170 fokra előmelegített sütőben, 10 perc alatt, aranybarnára sütjük. Rácson hagyjuk kihűlni. Lekvárral, vajjal vagy sós krémekkel és füstölt lazaccal kínáljuk. | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||